Info brief corona 26 maart

Het Overlegcomité heeft woensdag beslist dat de lessen in de week vóór de paasvakantie geschorst worden in het lager onderwijs. Na 2 dagen van grote onzekerheid, onduidelijkheid en veel frustraties kwam er dan gisteren ook het bericht van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen om de lessen te schorsen in het kleuteronderwijs.

Met andere woorden: zowel de kinderen in de kleuterschool als in de lagere school krijgen een extra weekje vakantie. Onze leerkrachten zullen verder werken aan enkele taken en opdrachten door digitaal overleg te plegen.

De overheid neemt deze drastische beslissing met maar één doel: de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ze rekenen ook op een volledige heropening van het onderwijs op 19 april 2021.

De gemeente Heist op den berg  zal  noodopvang voorzien. Verdere info hieromtrent volgt nog.

Concreet betekent dit voor onze school:

• De digitale oudercontacten of andere gesprekken van de lagere school gaan gewoon door zoals gepland.
  • De rapporten zijn vandaag meegegeven met de leerlingen.
  • De leerlingen van de lagere school hebben bundels mee of er worden oefeningen klaar gezet op bingel, dit is vrijblijvend om geziene leerstof in te oefenen. Lezen en oefenen van maaltafels raden we zeker ook aan tijdens deze langere periode.
  • De vastentocht plannen we na de paasvakantie, indien je het geld nog niet hebt binnengebracht, dit kan na de vakantie ook nog.
  • Op onze website vinden jullie een attest van sluiting, je kan dit downloaden indien je coronaverlof wil aanvragen.

Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking,