Heropstart lagere school maandag 8 juni 2020

Na een lange tijd zijn wij blij dat we vanaf maandag 8 juni al onze leerlingen alle dagen (zie uurregeling hieronder) terug kunnen verwelkomen.  Dit op een veilige manier. Ook wij vinden dit een spannend moment in deze coronatijd. Om onze school veilig te kunnen openen hebben we ook jullie medewerking nodig. Lees daarom deze brief heel goed.

Hoe houden wij het veilig op school?

De gezondheid van onze leerlingen en ons personeel is het belangrijkste. Door een combinatie van maatregelen zorgen we voor een zo veilig mogelijke schoolomgeving.

• Vaste groepen (contactbubbels): we beschouwen de hele klasgroep als een bubbel. De leerlingen blijven de hele dag in die bubbel: in de klas, op de speelplaats, om te eten en de tijdens turnles. Ook tijdens het ophalen wachten de leerlingen in hun bubbel op hun ouders.
  • Aparte speeltijden: de leerlingen gaan niet allemaal samen spelen op de speelplaats. Zo vermijden we contact tussen de verschillende bubbels.
  • Mondmaskers: de leerlingen dragen geen mondmasker. De leerkrachten dragen wel een mondmasker.
  • Netheid: leerkrachten en leerlingen kunnen vaak hun handen ontsmetten met handgel of wassen met zeep. De lokalen worden regelmatig verlucht. De school maakt de lokalen grondig schoon.

Deze afspraken worden maandag 8 juni met de nieuwe leerlingen overlopen.

Praktische richtlijnen

• Schooluren:
    • maandag, dinsdag en donderdag van 8.45 tot 15.45 uur
    • woensdag van 8.45 uur tot 11.30 uur
    • vrijdag van 8.45 uur tot 15.00 uur
      Brengen kan steeds vanaf 8.25 uur.
  • Brengen:
    • 1ste en 2de leerjaar worden gebracht langs de Dulft. Ouders zetten hun leerlingen af aan de poort. Daar zal een leerkracht staan om de kinderen wegwijs te maken en de handen te ontsmetten. Daarna gaan ze rechtstreeks naar de klas waar de juf op hen wacht.
    • 3de en 4de leerjaar komen langs de zij-ingang aan de klas van meester Frederik binnen, ook daar zullen de handen ontsmet worden.
    • 5de en 6de leerjaar komen langs de zij-ingang binnen onder het afdak, de handen worden ontsmet aan de poort.
  • Ophalen:
    • 1ste en 2de lj.: wanneer de bel gaat, mogen de ouders langs de Schoolstraat naar binnen komen maar houden voldoende afstand. De leerlingen zullen klaar staan op het grasveld aan de fietsen, de ouders stappen tussen de zwarte lijnen. Je zoon/dochter zal zelf naar je toe komen. Dan  volg je verder de pijlen naar Dulft langs waar je de school verlaat.
    • 3de, 4de, 5de, 6de: de leerlingen die zelfstandig naar huis gaan worden op een veilige manier naar de Schoolstraat of Dulft gebracht. De andere leerlingen worden op de speelplaats afgehaald. De ouders komen met voldoende afstand op de speelplaats langs de zwarte poort (aan de klas van 3B) en volgen zo de pijlen, uw zoon/dochter komt naar je toe en zo volg je dan de pijlen naar de andere uitgang onder het afdak.
In overleg met het gemeentebestuur en de politie is er beslist om Dulft 15 minuten voor en 15 minuten na het einde van de schooluren autovrij te maken. Dit om alles veilig te laten verlopen. Gelieve te parkeren op het Van Ganzenakker plein of aan de kerk.
  • Middageten:
    • Alle leerlingen blijven eten, ze eten in de klas en spelen daarna in hun eigen bubbel op de speelplaats.
    • Wat breng je mee? Handdoek om brooddoos op te zetten, extra drinken en boterhammen (geen noodles).
  • Fietsers:
    • 1ste en 2de lj. fietsen worden op dezelfde plaats gezet op het grasveld. Bij het ophalen zullen de leerlingen klaar staan op het gras met hun fiets. Om praktische en veiligheidsredenen mogen de ouders niet met de fiets over de speelplaats.
    • 3de, 4de, 5de en 6de lj. zetten hun fiets voor de klas op de speelplaats. Bij het ophalen zullen de leerlingen klaar staan met hun fiets. Om praktische en veiligheidsredenen mogen de ouders niet met de fiets over de speelplaats.

Hoe werk je als ouder mee aan veiligheid op school?

• Draag een mondmasker als je je kind naar school brengt of ophaalt.
  • Zet je kind af aan de ingang van de school.
  • Hou 1,5 meter afstand van andere ouders en kinderen.
  • Blijf niet praten aan de ingang of uitgang.
  • Heb je vragen aan de leerkracht, maak dan een afspraak via telefoon of via mail, dit om een vlotte doorgang te garanderen.

Wat als je kind of iemand van het gezin ziek is?

• Zieke kinderen moeten thuisblijven.
  • Is iemand van je gezin mogelijk besmet met corona of heeft iemand van je gezin corona? Dan moet je kind 14 dagen thuisblijven. Meer informatie over de procedure. Behoort je kind tot de risicogroep bijvoorbeeld door een verzwakte immuniteit? Dan beslist de behandelende dokter of je kind de lessen op school kan volgen of verder thuis blijft leren.
  • Behoort iemand van je gezin tot de risicogroep bijvoorbeeld door een verzwakte immuniteit? Dan mag je kind de lessen op school volgen. Tenzij de behandelende arts anders oordeelt.
  • Wordt je kind ziek op school? Dan zetten we haar/hem in een apart lokaal. We zullen je dan contacteren en vragen om je kind af te halen.  Neem daarna telefonisch contact op met de huisarts. Die zal beslissen of je kind moet getest worden. Hou ook de school op de hoogte.

Hoe wordt de opvang georganiseerd?

• Vanaf 8 juni zal de dienst BKO van de gemeente Heist-op-den-Berg de voor-en naschoolse terug verzorgen zoals voor de corona. Maar je moet wel vooraf inschrijven.
  • Let op nieuw telefoonnummer: 015/758657  bko@heist-op-den-berg.be

We duimen voor 3 virusvrije weken en hebben alvast KEI-veel zin om er nog een knalmaand van te maken!

Groetjes,

Ons enthousiaste lagere schoolteam