Corona besmetting

Beste ouder,

Juf Nancy van 2B heeft tijdens het weekend gemeld dat ze corona heeft. Zij mag niet naar school zolang zij besmettelijk is en zich ziek voelt.
Volgens de richtlijnen van Sciensano worden de leerlingen van 2B als laag- risico contacten beschouwd.

De leerlingen van 2B

• mogen naar school komen maar ze moeten tot vrijdag 23.10 hun gezondheid opvolgen en ze moeten hun sociale contacten beperken.
    mogen dus tot en met  donderdag 22.10 niet naar hun hobby’s of op bezoek bij familie of vrienden gaan.
  • worden standaard niet getest, enkel als ze zich ziek voelen moeten ze naar de huisarts en deze beslist of er een test nodig is.
  • de broers en de zussen  van deze leerlingen mogen naar school en hoeven hun sociale contacten niet extra te beperken.
  • spelen tot en met donderdag 22.10 spelen in een afgebakende zone op de speelplaats.
  • mogen niet naar de voor-en naschoolse opvang. De broers en zussen van kinderen van 2B mogen dit wel. indien jullie zelf echt geen andere oplossing hebben voor opvang neem dan contact op met de directie 0476 99 47 73.

Juf Tessa van 2A heeft de afgelopen week nauw contact gehad met juf Nancy en moet zich voor alle zekerheid dinsdag 13.10 laten testen  (dag 5 na het laatste contact met juf Nancy).

De leerlingen van 2A

• komen ook gewoon naar school en moeten hun sociale contacten niet beperken.
  • Als juf Tessa positief is (uitslag zal ten laatste donderdag gekend zijn) dan worden  deze kinderen ook laag- risico contacten. We houden u op de hoogte van het resultaat van de juf en welke maatregelen er dan nodig zijn.

Al de leerlingen van de andere klassen

• kunnen gewoon naar school komen en moeten hun sociale contacten niet beperken.
  • Heeft uw kind de afgelopen week gespeeld met kinderen van 2B dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De algemene regel blijft altijd gelden namelijk dat als uw kind zich ziek voelt, u best naar de huisarts gaat.

Als u nog vragen heeft, dan kan u terecht bij de directeur en het CLB.

Dr. Popelier Ann                                                                                                                     Ann Verstappen

CLB – arts                                                                                                                              Directeur

ann.popelier@clbkompas.be                                                                                                                             directie@basisschool-itegem.be