Aan de ouders en leerlingen van 4A en 6A

Juf Nina Nackaerts van 6A is positief getest voor de leerlingen van 6A en 4A gelden de volgende maatregelen, aangezien juf Nina Nackaerts donderdagnamiddag ook in 4A gestaan heeft.

Je had op school contact met iemand met corona

Het risico op besmetting is laag

Algemene informatie

• Je kan tot 14 dagen nadat je contact had met de persoon met corona ziek worden. De meeste mensen die ziek worden, hebben klachten binnen de 10 dagen na het contact.
  • Het risico dat je besmet werd, hangt af van de leeftijd van de persoon die corona heeft en van het soort contact.
  • Het CLB bevraagt de (ouder van de) persoon die corona heeft en de school grondig. Met deze informatie beslist het CLB of er een contact was met een laag risico of met een hoog risico op besmetting.

Na een contact met een laag risico op besmetting

14 dagen waakzaamheid

Na een contact met een hoog risico op besmetting

10 dagen quarantaine

+ 4 dagen waakzaamheid

Het risico op besmetting is laag. Het laatste contact was: 29 oktober

Wees niet ongerust, maar let wel extra goed op tot 12 november

Wat moet je doen?

1. Beperk je sociale contacten tot de meest noodzakelijke

• Je mag nog naar school. Maar aangezien wij geen vervanging hebben gevonden kunnen ze deze week niet naar school komen.
  • Andere contacten moet je wel beperken. Even dus geen hobby’s meer of bezoek bij familie of vrienden. Vanaf 6 november kan het wel.
  • Zolang jij niet ziek wordt, hoeven je huisgenoten hun contacten niet extra te beperken.

1. Volg je gezondheid goed op

• Meet je temperatuur twee keer per dag.
  • Ben je verkouden, heb je koorts, kan je moeilijk ademen, moet je vaak hoesten, of kan je niet zo goed meer ruiken en proeven?

Bel je huisarts. Die beslist of een test nodig is en geeft advies.

• Beslist de huisarts om te testen en toont de test dat je corona hebt? Je verwittigt de school. Zo kan de school het CLB verwittigen en snel beslissen of extra maatregelen nodig zijn op school.

1. Bescherm huisgenoten

• Was je handen met water en zeep. Doe dat meerdere keren per dag.
  • Hoest en nies in een papieren zakdoek. Gooi de zakdoek meteen in de vuilnisbak. Was daarna je handen. Heb je geen zakdoek? Hoest en nies dan in de plooi van je elleboog.
  • Gebruik aparte spullen in huis: eet- en drinkgerei (bestek, glazen,…), tandenborstels en handdoeken.
  • Verlucht je woning. Zet vaak een raam of deur open.
  • Vermijd contact met kwetsbare huisgenoten. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een hoge leeftijd, met suikerziekte, met problemen aan het hart of de longen of met een lage weerstand.

Als u nog vragen heeft, dan kan u terecht bij de directeur en het CLB.

Ann Verstappen

directie@basisschool-itegem.be