WiWeter STEM-academie

Betreft: STEM-academie WiWeTeR op woensdagnamiddag – reeks Volt 

Beste ouders, leerlingen uit de derde graad lager onderwijs,  

Wie weet er hoe je een lichtschakelaar aansluit? Wie weet er hoe je een verkeerslicht programmeert?  Wie weet er hoe je op onderzoek moet uitgaan bij een misdaad? Wie weet er hoe je een wereld bouwt  in Virtual Reality (VR)? Wie weet er hoe je een trekfluit uit hout maakt en wat muziek en wetenschap  gemeenschappelijk hebben? 

De WiWeTeR-academies (lees Wieweeter = Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en  ondeRnemingszin) willen op deze en nog veel meer vragen een antwoord geven. Op woensdagmiddag  krijgen kinderen van het vijfde en zesde leerjaar de kans om projectmatig en zeer interactief zelf een reeks onderwerpen te verkennen uit de wondere wereld van wiskunde, wetenschappen en techniek.  Zij zullen hierin begeleid worden door studenten en docenten van de lerarenopleiding van Thomas  More. Er zal telkens ook een verantwoordelijke van de gast locatie aanwezig zijn. 

Wensen jullie nog meer informatie? Surf dan gerust even naar onze website http://wiweter.be/

Praktisch: Er zijn 6 sessies van 2u en die op woensdagnamiddag tussen 14u tot 16u georganiseerd  worden. Die sessie gaan door op woensdag 3 maart, 17 maart, 24 maart, 5 mei, 12 mei en 26 mei. De  kostprijs voor de hele reeks bedraagt 48€ en wordt geïnd via overschrijving via de website. Een  inschrijving is pas definitief na storting van het totale inschrijvingsgeld, u krijgt na registratie hiervoor  2 weken de tijd. Zo niet, wordt de inschrijving van uw zoon/dochter tenietgedaan en zullen de  kinderen op de wachtlijst de plaats van uw zoon of dochter innemen.  

Deelnemers (tot ze de leeftijd van 12 jaar bereikt hebben) krijgen na afloop van de reeks een fiscaal  attest doorgemaild, waardoor het gehele inschrijvingsgeld te recupereren is via de belastingen (systeem naschoolse kinderopvang). 

Locatie: H. Hart van Maria Berlaar, Sollevelden 3a – 2590 Berlaar 

Inschrijven kan enkel online gebeuren via www.wiweter.be/kids-inschrijvenvanaf 19 januari 12:00  tot de reeks volzet is. 

Met STEMmige groeten 

Het WiWeTeR-team

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.