Toeternietoe-lied

Welke vreemde boom stond er op 1 september aan onze schoolpoort? Het was er ééntje vol toeters. Waarschijnlijk vroegen sommigen zich af waarom die boom daar stond.

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar gingen we van start met ons schoolthema “toeternietoe”. We gaan dit jaar met de ganse school muzisch op stap.

“Ik toeter het schooljaar in!” is onze slogan voor de eerste 2 maanden.

Na de speeltijd kwamen alle kinderen van de school samen. Directeur Ann kreeg een heel oud koffertje met daarin een klein instrument. Een kazoo!

Onze juffen en meester zongen voor ons het toeternietoelied en dit onder begeleiding van een kazoo.

Nadien kregen alle klassen een opdracht mee. Omdat we nu rond muziek werken vroeg de directeur ons om een instrument te knutselen. En hoe het instrument er uit ziet of welke klanken eruit komen, het toet er niet toe. Zolang we maar plezier beleven aan het maken en bespelen ervan.

Wat zijn we benieuwd wat onze kinderen ervan zullen maken!

Reageren is niet mogelijk